Zoeken
  • Manou Blanckaert

Haal energie uit de maan!

Als kind kon ik uren staren naar de maan. Het vloog altijd en overal mee met mij. De maan is een magisch object, en het heeft meer invloed op ons leven dan we denken. We weten dat de maan bijvoorbeeld invloed heeft op water, denk maar aan eb en vloed. En uit wat bestaan wij...? Inderdaad, water! Ons lichaam bestaat uit minstens 60% water. Niet raar dus dat de maan hier wat mee doet... De info die ik deel is ook de inhoud die ik zelf probeer toe te passen in mijn leven. Over de maan kan veel geschreven worden. Ik vertel dan ook enkel wat ik inspirerend en hulpvol vind om bewuster te gaan leven!


Een duwtje in de rug door de maan!

Wie een beetje op de hoogte is van Gelukkig Gezond, weet dat wij bewustzijn, spiritualiteit hoog in het vaandel dragen. Het is één van de belangrijke factoren voor een leven in balans. Spiritualiteit zal je dus ook vaak de revue zien passeren! Geen zweverige info, maar bewuste info, voor een bewuster leven. Ook de maan is een stukje bewustzijn! De maan kan ons een duwtje in de rug geven. Daar helpt elke maanfase ons bij, en ook dat kan jij toepassen in jouw leven. Alleen moet je het bewust doen, en er voor open staan! Alleen al deze eerste stap doet je groeien in jouw proces.De maanfasen toepassen in je leven

Nieuwe maan

De nieuwe maan kan zorgen voor onrust, maar staat ook voor nieuwe energie en een nieuw begin. Dit kan verklaarbaar zijn dat je bij nieuwe maan slechter slaapt, juist omdat je onderbewustzijn aan het broeden is op nieuwe fases in je leven, nieuwe ideeën. Gebruik bij nieuwe maan het moment om echt te voelen, een overzicht te krijgen en nieuwe ideetjes uit te werken, die jouw energie een boost geven. Maak plannen!


Het moment van onrust nodigt uit om even stil te staan en te gaan voelen. Het is ook een fase waar het aangeraden wordt minder koffie en alcohol te drinken. Dat verstoort jouw energie. Het is ideaal volgend ritueel/oefening toe te passen enkele dagen voor nieuwe maan.


Ritueel bij nieuwe maan

- Schrijf eens alles op waar je dankbaar voor bent in je leven!

- Een vastdag inlassen zorgt dat je leven volledig gezuiverd wordt, plaats voor de nieuwe energie!

- Maak nieuwe plannen. Wat wil jij dat er komende maanden gebeurd? Wat wil jij zien verschijnen in jouw leven? Schrijf het allemaal op!


Note: Met schrijven ga je energie in beweging zetten. Om zo te transformeren. Je pen gebruik je als toverstok.


Wassende maan

Bij deze fase gaat de maan toenemen en groeien. Deze periode duurt van 3 dagen na de nieuwe maan tot aan drie dagen voor volle maan. Jouw plannen die je graag wilt uitvoeren kunnen in deze fase terug sterk groeien en vorm krijgen. Je krijgt meer energie. Ook alles wat je drinkt en eet werkt dubbel zo sterk! Geef je lichaam dus wat liefde tijdens deze maanfase met gezonde voeding! je lichaam zal je er dankbaar voor zijn. Alles wat je doet voor je lichaam bij deze maanfase gaat extra sterk werken. Ga sporten, eet gezond, slaap genoeg, werk aan relaties...


Volle maan

De volle maan, waar het op dat moment in al zijn glorie verlicht! een krachtig symbool. Bij volle maan pluk je de vruchten van je voorbije bedachte en uitgewerkte plannen. Volle maan staat voor dankbaarheid. schrijf ook bij volle maan op waarvoor je dankbaar bent in het leven! Maar bedenk ook eens wat je wilt loslaten en wat je op dit moment nog blokkeert. Wat hoort niet meer bij jou? Pas eens volgende rituelen toe bij volle maan!


Ritueel bij volle maan

- Ruim op! Geef je eigen ruimte structuur en helderheid. Kuis je kledingkast uit, ruim de rommelkast op, verwijder apps, foto's op jouw laptop of gsm... Ruim alles op en laat alles los die je niet meer gebruikt. Tijdens volle maan voelt het extra goed deze zaken los te laten.

- Schrijf alles op wat je wilt loslaten. Schrijf alle emoties op, gedachten, personen die niet fijn voelen, alles die voor jou niet goed voelt en wilt loslaten. Schrijf op dat je klaar bent om los te laten en hulp vraagt je hierin te ondersteunen. Vergeef alles en iedereen, en laat los.

- Verbrand de papiertjes! 1 voor 1 en herhaal tegen jezelf ik laat dit los. Wanneer je klaar bent kan je ook de as uitgooien op een belangrijke plaats voor jou.


Afnemende maan

Zoals de fase het zelf zegt. Afnemende maan, de energie neemt terug af. We ervaren rust en een gevoel van loslaten. Bij deze maan is het een goed moment om oude denkpatronen los te laten en af te ronden. Bepaalde relaties beeïndigen, en plaats te maken voor nieuwe. Ga ook bij afnemende maan de natuur in of werk in je tuintje! Dat geeft rust.


In harmonie met de maan

Wil je dus eens bewust gaan analyseren hoe je je voelt tijdens bepaalde maanfasen? Ga je lichaam en ziel ondersteunen met behulp van onze mooie natuur! Neem een schriftje en beschrijf altijd hoe je je voelt ten opzichte van de maanstand. Vergelijk eens hoe je je voelt in vergelijking met nieuwe maan en volle maan of afnemende maan en wassende maan. Op deze manier kan je bewust kijken bij welke maanfasen je niet over je grenzen mag gaan en op welke dagen je volledig in jouw kracht kan staan en extra resultaat kan verkrijgen.


Heb je vragen rond dit thema? Wil jij graag jou verhaal doen rond de energie van de maan? Wil je graag je mening delen? Of komt door dit thema een ander onderwerp bij je op, waar je graag een blog over wilt lezen binnenkort? Laat het me weten op info@gelukkig-gezond.be!

0 keer bekeken
 

Gelukkig Gezond

Inschrijfformulier

  • Facebook
  • Instagram

©2019 by Gelukkig Gezond. Proudly created with Wix.com