Zoeken
  • Manou Blanckaert

Hoe bescherm ik mijn energie?

In ons dagelijkse leven kennen we allemaal situaties of personen die negativiteit uitstralen. Misschien zijn dit personen die elke dag jouw hulp vragen rond hun eigen problemen, die elke dag en op elk moment wel een negatief commentaar hebben op een situatie. Wist je dat negativiteit besmettelijk is? Alles is energie, bewust of onbewust nemen we vaak de energie van een ander op. Al snel kan je jezelf uitgeput voelen door dit met je mee te dragen. Herkenbaar? Dan is de kunst voor jou om jezelf hiertegen te beschermen!


Bescherm je eigen aura


Ooit gehoord van een aura? Een aura is een energieveld, dat is aanwezig bij iedereen. Je aura spiegelt jouw gemoedstoestand. Een aura stelt onze levensenergie voor. Wanneer iemand boos is, dan straalt die dat ook uit, dus hun aura straalt dit uit. Ook iemand die zijn boosheid niet meteen toont kan een bepaalde energiestraling hebben. De persoon die dit opmerkt kan deze negatieve energie oppikken en op die manier verandering brengen in zijn/haar aura.


Die aura kan zich zo veranderen dat de levenshouding door negativiteit van de persoon verandert en er op latere tijd zelfs ziekte of ongemakken kunnen ontstaan, omdat hij/zij niet aanwezig zijn in hun aura, hun essentie. Alles is energie, en of je nu hooggevoelig bent of niet, iedereen neemt het op. Energetisch ben je verbonden met alles in je omgeving. Bewust energievreters herkennen is al een eerste stap om jezelf hiertegen te beschermen.


Hoe herken ik energievreters? Komt er iemand op in je hoofd? Luister dan goed naar het signaal en ga hiermee aan de slag...

- Ze praten meestal over zichzelf, vragen zelden hoe het met de ander is

- Hebben elke keer een negatief beeld klaar bij een situatie

- Voelen zich altijd onbegrepen

- Zijn vaak jaloers op een ander

- Zoeken nooit verantwoordelijkheid bij zichzelf, maar steeds iemand anders

- Kunnen zich niet snel aanpassen aan een situatie die dat wel vraagt

- Gaan vaak roddelen


Het loslaten van negatieve mensen, betekent niet dat je ze haat. Het betekent juist dat je van jezelf houdt.
Hoe bescherm ik mijn energie?

Jouw energie beschermen kan je leren, gun jezelf het recht om je te beschermen. De voorbije jaren ben ik heel vaak in contact gekomen met energievreters. Vaak hadden zij al een probleem voor een oplossing. Door blijvend aan mezelf te werken kan ik me hier steeds beter tegen beschermen. Op de werkvloer ligt mijn grootste uitdaging. Ik leer nog elke dag mijn energie te bewaken, of ik ben tegen de avond uitgeput en automatisch beginnen mijn gedachten al te razen welke energie ik de dag daarna zal aanvoelen.


Waar ik me vroeger niet bewust van was, was dat mijn aura ook negativiteit begon uit te stralen en ik dus ook negativiteit aantrok. Dit zet ik nu zelf om naar liefde, rust en dankbaarheid. Ik ben dankbaar dat hier en daar er nog eens negatieve mensen opduiken in mijn leven, enkel zo kan ik aan mezelf blijven werken en mijn energie nog meer leren beschermen!


Oefening!

Wanneer mensen blijven negatief doen dan stel ik mezelf tijdens het gesprek voor in een luchtbel, een bel waar alle negatieve energie tegen botst, en ook terugkeert naar de persoon die het uitstuurt. Vertel tegen jezelf " Dit is mijn energie, en dat is jouw energie." Soms is die bescherming ook minder sterk, dan is het belangrijk om jezelf op te laden!


Trek jezelf terug, en ga aarden. Wanneer ik voel dat ik een dag heb waar ik het moeilijk had mij te beschermen dan ga ik 's avonds douche meditatie doen. Simpel, je gaat de douche in en visualiseert je dat je alle negatieve energie van je weg wast met het water. Je ziet alle negatieve woorden, daden dat putje daar beneden in verdwijnen. Ver weg van jouw aura, jouw essentie. Mezelf verwennen met een lekker warm drankje, boekje bij de hand en RUST! Dat is opladen voor mij. Ook een natuurwandeling geeft mij terug positieve energie, dan zorg ik even voor mezelf. Het mag dus ook eens minder gaan, ook dat is een signaal dat je je mag focussen op dat wat energie geeft!


Weet dat jij niet met een oplossing hoeft te komen, het is belangrijk dat je bewust bent van wat binnenkomt voor jou is en wat niet.


Heb je vragen rond dit thema? Wil jij graag jou verhaal doen rond energie bewaken? Wil je graag je mening delen hoe jij hier mee omgaat? Of komt door dit thema een ander onderwerp bij je op, waar je graag een blog over wilt lezen binnenkort? Laat het me weten op

info@gelukkig-gezond.be!

0 keer bekeken
 

Gelukkig Gezond

Inschrijfformulier

  • Facebook
  • Instagram

©2019 by Gelukkig Gezond. Proudly created with Wix.com