Zoeken
  • Manou Blanckaert

Spiritualiteit, de weg naar binnen

Mocht ik een jaar geleden deze titel van een blog zien verschijnen , had ik hoogstwaarschijnlijk er niet op geklikt. Welke zweverige info zou ik nu weer gaan lezen?Alvorens je wegklikt, ik kan je gerust stellen! Spiritualiteit gaat niet enkel en alleen over paranormale gaven of de toekomst voorspellen. Het gaat juist over bewustzijn.


Op zoek gaan naar wie je innerlijk echt bent, het leven nemen zoals het komt. Ook dat is voor het totale welzijn een belangrijk aspect. Wij zouden dus gelukkig gezond - huis voor welzijn niét zijn, mocht spiritualiteit hier niet aan bod komen!


Spiritualiteit is voor mij... Luisteren naar de signalen van mijn lichaam

Ik spreek vaak in termen van energie. We zijn gemaakt uit energie, komen we in contact met mensen wisselen we energie uit, zelfs nu terwijl je deze blog leest wisselen wij energie uit! Het is geen toeval dat jouw energie je hiertoe bracht... Spiritualiteit is energie!


Maar vaak gaan verschillende factoren zoals stress, slechte voeding, opvoeding, de maatschappij, gevoelens en emoties, ego... jouw innerlijke energie gaan blokkeren. Dat kan zich uiten in verschillende fysieke en mentale klachten. Je hebt niet zomaar rug-,nek- en hoofdpijn. Ons lichaam probeert juist te overleven op die manier. Het wil je signalen geven dat jij niet in jouw energie aanwezig bent.


Signalen dat jij niet jouw pad aan het bewandelen bent en er iets in beweging moet komen. Heel vaak hangt aan een klacht of ziekte een emotionele betekenis. Vul je zelf aan met slechte voeding, alcohol, geen beweging, geen relaxatie... Ik noem maar op. Dan kunnen de klachten steeds erger worden. Spiritualiteit gaat dus ook over het aanpakken van de oorzaak van jouw klacht op dat moment.


Vaak hangt aan een klacht of ziekte een emotionele betekenis

Spiritualiteit is voor mij... Elke persoon in mijn leven zien als mijn eigen spiegel

Elke relatie met een persoon geeft een spiegelbeeld van jezelf. Je gevoelens zeggen heel veel over jou. Achter elke reactie of een gevoel die je uit naar iemand schuilt een spiegel van jezelf en je persoonlijkheid. Denk maar eens aan het zinnetje toen je klein was: " Alles wat je zegt ben je zelf." Het toont allemaal aan hoe de relatie met jezelf is.


Enkele voorbeelden:

- Erger je je aan een persoon omdat hij/zij een sterke band heeft met één van de ouders. Wel hoe is de relatie dan tussen jou en je moeder/vader? Zou JIJ een betere band willen?

- Hecht je veel waarde aan eerlijkheid, kun je gespiegeld worden door mensen die liegen en bedriegen.

- Je ergert je omdat je vindt dat die persoon steeds rondloopt en een beeld geeft dat hij zichzelf te graag ziet. Maar zie jij jezelf wel graag genoeg?


Laat dit dan ook signalen zijn om jezelf beter te leren kennen, om zo terug te groeien als persoon. We krijgen zoveel hulp rondom ons, we hoeven het alleen op te merken, te herkennen en erkennen. En ook dat is spiritualiteit voor mij. Door de afgelopen jaren mezelf steeds meer te spiegelen, had ik nooit gedacht de persoon te zijn wie ik nu ben. En daar ben ik die spiegeltjes enorm dankbaar voor!

Spiritualiteit is voor mij... Een stapje verder gaan in mijn onderbewustzijn

Het onderbewuste speelt altijd en overal mee in ons leven. Het herkent zaken al voor het bewustzijn wordt ingeschakeld. Het onderbewuste bezit de eerlijkste versie van jezelf, zonder maskers. Het onderbewuste slaat dingen op die je als kind, jongere, volwassen hebt meegemaakt in je leven. Het slaat emoties op, geluiden, geuren, gevoel, déjà-vue... Ons onderbewustzijn kan tekens ontvangen. Iedereen kan signalen herkennen en ontvangen van ons universum. En dat kan in de vorm zijn van een gesprek die je bijblijft, een liedje op de radio, nummers die je telkens opnieuw ziet, kippenvel... Het is zo inspirerend om de betekenis van die tekens die je krijgt te achterhalen. Ik kwam door het contact met mijn onderbewustzijn in contact met numerologie en vond mij totemdier. Op deze twee aspecten ga ik niet verder in in deze blog, maar het geeft me kracht en rust dat het universum mij wel degelijk signalen geeft welke richting ik in mijn leven aan het nemen ben. Mocht je graag meer info krijgen over numerologie en totemdieren? Vragen zijn welkom!


Het onderbewuste bezit de eerlijkste versie van jezelf, zonder maskers

Spiritualiteit is voor mij... Bewustzijn integreren bij Gelukkig Gezond

Doorheen al mijn opleidingen en werkervaringen merk ik op dat spiritualiteit zo'n belangrijk aspect is binnen het welzijn. Spiritualiteit is voor elke persoon anders. Ik wil dan ook bij gelukkig gezond de drempel verlagen over spiritualiteit. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer iedereen dat stukje spiritualiteit in zijn/haar leven toepast ook zijn/haar welzijn zal bevorderen. Dat wil ik bereiken met Gelukkig Gezond. Ik wil dit steeds meer gaan toepassen binnen mijn behandelingen, wil je hierover inspireren via blogs en kun je er binnenkort zelf eens van proeven tijdens de wellbeing workshops!


Heb je vragen rond dit thema? Wil jij graag jou verhaal doen rond spiritualiteit? Wil je graag je mening delen? Of komt door dit thema een ander onderwerp bij je op, waar je graag een blog over wilt lezen binnenkort? Laat het me weten op info@gelukkig-gezond.be!


1 keer bekeken
 

Gelukkig Gezond

Inschrijfformulier

  • Facebook
  • Instagram

©2019 by Gelukkig Gezond. Proudly created with Wix.com