Zoeken
  • Manou Blanckaert

Sterk van verdriet

Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met verdriet, dat is er bij ieder persoon. Vroeger wanneer ik verdrietig was, keek ik de hele tijd naar mensen met een big smile op hun gezicht. Hadden zij eigenlijk al eens verdriet gevoeld? Hoogstwaarschijnlijk wel! Lachen kan ook een reactie zijn dat je alle verdriet en innerlijke gevoelens weglacht, omdat je ze dan even niet voelt. Maar hoe word je nu sterk van verdriet? Ik geef jullie graag inhoud die ik zelf toepas in mijn leven, over hoe ik ben gaan kijken naar verdriet. En hoe jij dat kan gebruiken in jouw leven!


Bewuster leven

De laatste maanden heb ik enkele zware emotionele momenten achter de rug, maar ook nog beleef en verwerk hier in het nu. Momenten die ik nu nog niet kan delen, maar eigenlijk wel wil. Ik ben er van overtuigd dat het jou kan doen groeien als persoon. Om te groeien in jouw verdriet die je misschien beleeft. Deze momenten zijn voor mij nog te kwetsbaar, verschrikkelijk pijnlijk, maar dat is oké. Dat laat ik mezelf toe. Ik laat het mezelf toe hier vanbinnen nog aan te werken, voor ik het naar buiten kan brengen. Niemand zijn leven is altijd in balans, ook dat van mij niet. Soms voelt het als overleven, maar uiteindelijk is het groeien, leren en helen. Bewuster leven is voor mij een eerste stap in dit proces.


Soms voelt het als overleven, maar uiteindelijk is het een proces van groeien, leren en helen.


Luister naar de boodschap van jouw emoties

Ik ben bewuster leren omgaan met de emoties van mezelf. Ik ben gaan luisteren naar de boodschap van mijn emoties. Het zijn dé boodschappers van onze ziel. Bij deze boodschap kan je twee dingen doen, vluchten van de boodschap of er naar toe stappen en zeggen "Waarom kom jij langs emotie? Wat heb je te vertellen? Welke actie moet ik gaan ondernemen?"


Ik kom zelf heel erg tot rust aan zee, dan kijk ik naar het water. Soms is er een zachte stroom, dan weer heel woelig... Ook zo zijn onze emoties. De natuurlijke stroming missen we dan als we onze emoties blokkeren... En zo wordt jouw zeetje steeds woeliger. Wat is jouw stroming? Verdriet is een nuttige emotie. Het is een reactie op iets dat we niet aangenaam vinden. Het kan ons beslissingen doen maken, zodat we het negatieve onthouden, om in de toekomst te voorkomen.


Onderdruk emoties niet

Onderdruk jij je emoties? Ga jij snel vertellen wat je voelt en hoe je je voelt? Heel vaak leren we het anders. Van generaties ver al. Je neemt over wat jou is geleerd, maar dat laat niet staan dat jij de keuze kan maken om hieraan te werken en het anders te gaan doen. Ik onderdrukte vroeger altijd mijn emoties, wat eindigde in depressie. Mijn emoties toelaten was de beste keuze in mijn genezingsproces hierin. Hoe vaak speelt depressie niet in deze maatschappij? Door al die opgekropte emoties leeft niemand nog puur, sta je niet bij jezelf, en lopen dus de dingen in je leven ook niet zoals verwacht. Hoe vaak heb jij doorheen jouw pad in het leven al afgevraagd "Hoe voel ik mij?" "Is dit hetgene wat ik wil voelen?"


Verdriet omzetten in kracht

Vaak hebben we de neiging meer aandacht te geven aan het verdriet, aan wat we verliezen. Maar waar mensen nooit bij stilstaan is waar heeft het me gebracht? Het is een kunst om ook het positieve bij elke verdrietige situatie te zien. Mijn lijdensweg heeft me heel wat opgeleverd. Ik ben voor mezelf gaan zorgen, leef in een gezonder lichaam, ontdekte vriendschappen waarvan ik nooit dacht dat ik dit nog zou kunnen opbouwen. Ik durfde voor mezelf te kiezen. Hetgeen wat de afgelopen maanden in mijn leven afspeelde heeft mij een positieve buiging gegeven naar op tijd mijn grenzen leren stellen, spiritueel gaan ontwaken, leren omgaan met mensen die niet in je leven horen, vanuit mijn gevoel handelen, genieten van de kleine dingen in het leven, energie steken in de mensen die mij oprecht graag zien. anderen kunnen we niet veranderen, wel onszelf.


Aarzel ook niet hulp in te schakelen, je hoeft het heus niet alleen te gaan doen. Dat deed ik ook niet. Ook dit was een signaal in mijn leven, dat ik wil gaan helpen om mensen te helen, gaan helpen hun emoties te verstaan en er mee aan de slag te gaan. Ik blijf leren en groeien, pas dit toe binnen gelukkig gezond en ik ben ervan overtuigd dat dit mooi verhaal met zijn ups and downs nog geen einde krijgt!


Heb je vragen rond dit thema? Wil jij graag jou verhaal doen rond verdriet? Wil je graag je mening delen hoe jij hier mee omgaat? Of komt door dit thema een ander onderwerp bij je op, waar je graag een blog over wilt lezen binnenkort? Laat het me weten op

info@gelukkig-gezond.be!


0 keer bekeken
 

Gelukkig Gezond

Inschrijfformulier

  • Facebook
  • Instagram

©2019 by Gelukkig Gezond. Proudly created with Wix.com